Ajankohtaista

LUOMAKUNTA, ainutlaatuinen ekoraamattu!

Materiaalivalinnat huomioivat ympäristön ja Raamatun elinkaaren

Painettu Raamattu koostuu raamattupaperista, liiteosista, kansipahveista ja -pinnoitteista, luku- ja päätynauhoista sekä sidosaineista. Suurin painoarvo ekologisuutta arvioitaessa on käytetyllä ohkopaperilla.

Luomakunnassa käytetty paperi on suomalaista UPM EcoLite -paperia, jolle on myönnetty EU-ympäristömerkki.  Osa raamattupaperin raaka-aineesta on peräisin kierrätysmassaa, loput mekaanista ja kemiallista sellua. Paperi painaa vain 29g neliömetrillä ja on siksi erittäin tehokasta materiaalinkäytöltään

Jokaisen tämän paperinvalmistukseen käytetyn puun tilalle UPM on istuttanut keskimäärin neljä uutta puuta.

Kansi on suomalaisen Kiiltoplast Oy:n uusiokäytettyä PVC-muovia, joka on lyijy- ja kadmiumvapaata, ftalaatitonta sekä liuotinvapaata. Pinnoite parantaa kirjan kestävyyttä ja siten pidentää käyttöikää.

Muovi on ympäristön kannalta kehno materiaali väärässä paikassa. Raamatun käyttöikää se kuitenkin pidentää pahvikansiin verrattuna huomattavasti. Pinnoitevalmistaja ja painotalo keksivät, että voisimme hyödyntää tässä mallissa muun tuotannon hukkamuovia sulattamalla sen värjäämällä sen hiilellä mustaksi. Näin saimme kestävän pinnoitteen. Uusiokäytetyn muovin voi hävittää energiajakeessa, jolloin siitä syntyy hiilidioksidia, vettä ja energiaa.

Lukunauhojen materiaali on peräisin kierrätyspulloista.

TILAA TÄSTÄ: